Get Adobe Flash player
60 TB Diskler Artık Hayal Değil

Aslında, bu site içerisinde donanım haberi vermek istemiyorum. Fakat, yeni bir depolama teknolojisi kullanılması ve bu teknoloji disklere yazarken ışık(lazer) kullanması, bu haberi eklemem için beni oldukça zorladı.

Meşur, disk üreticilerinden olan Seagate geliştirdiği bu teknoloji ile son noktası 60TB olan masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilecek diskleri geliştirebileceğini açıklamış.

Habere göre, HAMR teknolojisi aslında 2006 yılında Fujitsu tarafından bulunmuş, fakat Seagate yaptığı çalışmalar ile bu teknolojiyi etkin üretim şekline sokmuş.

Şu anda 20nm boyut içerisine yazılabilen bilgi parçaları, HAMR ile 12.7nm lik bir boyut içerisine yazılmasına izin vereceğinden, aynı disk plakası üzerine toplamda neredeyse 60% daha fazla bilgi yazılmasına olanak tanıyor olacak.

Haberin devamı.


20 Mart 2012, Salı, 14:14
ABD Askerlerine Mini Uydular

Amerika Birleşik Devletleri ordusu, askerlere 'tek bir tuşa basarak' keşif yapma olanağı sağlayacak mini uyduları kullanıma sokmayı planladığını açıkladı.

Savunma Bakanlığı Pentagon'a bağlı Gelişmiş Savunma Projeleri Araştırma Kurumu (DARPA), halen kullanılmakta olan askerî uyduların gereken pozisyonda olmaması durumunda bu cihazların taktik bilgi sağlayabileceğini belirtti.

DARPA uydu teknolojileri üreten şirketleri, önerilerini görüşmek üzere bir toplantıya davet etti. Yeni projeyi açıklayan DARPA, mini uyduların her birinin maliyetinin 500 bin doları geçmemesi gerektiğini belirtti. Kurum'un açıklamasında "Büyük sistemlerin maliyetinin çok altında, mini uydulardan oluşacak iletişim grupları kullanmayı öngörüyoruz. Bunlar, görevdeki savaş uçaklarına, taşınabilir alıcılarla uydu sistemine bağlanma ve kısa süre içinde bulundukları pozisyonu tam olarak gösteren bir uydu fotoğrafı alarak uçuş planlamalarını daha iyi yapmalarına olanak sağlayacak" denildi.

DARPA, her grupta, 60 ila 90 gün dünya yörüngesinde kalabilecek ve atmosfere girişinde yanacak yaklaşık 24 mini uydu bulunmasını öngörüyor.

Gelişmiş Savunma Projeleri Araştırma Kurumu, üreticilerin, daha çok akıllı telefonların üretiminde tercih edilen ve maliyeti düşük tutmayı amaçlayan 'hızlı üretim tekniklerini' kullanmak durumunda kalacaklarını belirtiyor. Ayrıca, cihazların ağırlığını ve boyutlarını asgarî seviyede tutmak için yeni uyduların üretiminde, optik, güç kaynağı, itiş sistemleri ve iletişim sistemleri konusunda yeni teknolojilerin geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Amerikan ordusu, havadan istihbarat elde etmek için insansız hava araçları kullanıyor. Geçen yıl da, yüksek çözünürlükte dijital kameraların kullanıldığı helikopter türü araçların Afganistan'a gönderileceği açıklanmıştı. Ancak DARPA, bu araçların, yakıt ikmali yapmadan geniş arazileri taramakta yetersiz kaldığını belirtti.

Yeni projenin başkanı Dave Barnhart, "Yeni uydu gruplarıyla, farklı bölgelere konuşlandırılmış savaş uçaklarına, herhangi bir lojistik ya da bakım ihtiyacı olmadan istihbarat sağlamayı umuyoruz" dedi. İngiltere'deki Kraliyet Silahlı Kuvvetler Enstitüsü'nden Elizabeth Quintana, bu projenin önündeki en büyük sorunun, yeni teknolojileri, bütçeyi aşmadan bu cihazlara uygulamak olduğunu söyledi.

Quintana BBC'ye yaptığı açıklamada, "İnsansız hava araçları ve yine havadan istihbarat, gözlem ve keşif görevi yapan diğer araçlar kara birlikleri arasında oldukça yaygın kullanılan yöntemler. Ancak sorun, bu araçların sayısının yetersiz olması ve iletişim sorunları nedeniyle, cephedeki birliklere gereken istihbaratı ulaştırmanın gecikmesi" dedi.

Quintana, yeni nesil cihazların, halen kullanılmakta olan cihazlardan çok daha ucuza mâl edilmesi gerektiğini belirtti. DARPA, yeni nesil uyduları üretmeye istekli şirketlerle 27 Mart'ta bir ön görüşme yapacak.

Gelişmiş Savunma Projeleri Araştırma Kurumu'nun yeni planlarını açıklaması, Kurum'un Başkanı Regina Dugan'ın bu görevinden ayrılarak Google'a geçeceği haberleriyle aynı zamana rastladı.Google, BBC'nin soruları üzerine, Dugan'ın hangi göreve getirileceğini açıklamaya henüz hazır olmadıklarını belirtti.

Kaynak: BBC Türkiye


16 Mart 2012, Cuma, 06:40
Facebook haber toplama teşkilatı

Çin hükümetine yakın hackerların, Facebook üzerinden NATO Güneydoğu Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Org. James Stavridis adına hesap açarak, NATO'nun faaliyetleri hakkında bilgi topladıkları iddia edildi.

İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, Çin hükümetine yakın olduğu iddia edilen hackerlar, NATO Güneydoğu Müttefik Kuvvetler Komutanı Org. James Stavridis adına sosyal paylaşım ağı Facebook'ta bir hesap açtı.

Hackerlar, bu hesap üzerinden diğer NATO üyesi ülkelerin üst düzey komutanlarına 'arkadaşlık" isteği yaparak, komutanların ve NATO'nun faaliyetleri hakkında bilgi toplamaya çalıştı.

Stavridis'ten arkadaşlık isteği aldıklarını düşünen İngiliz üst düzey subaylar ile İngiliz Savunma Bakanlığı yetkililerinin bu isteğe olumlu yanıt verdikleri belirtildi.

ÇİN'DEN ŞÜPHE EDİLDİ

Olayın ortaya çıkmasının ardından NATO resmi olarak kimseyi suçlamadı. Ancak kapalı kapılar ardında NATO'ya yakınlığıyla bilinen bazı subay ve diplomatlar Çin'i işaret etti.

'SOSYAL MEDYA KRİTİK ROL OYNUYOR'

Konuyla ilgili açıklama yapan bir NATO yetkilisi, "Facebook'ta birçok üst düzey subay adına açılmış çok sayıda "sahte" sayfa bulunuyor. Facebook bu konuda bizimle işbirliği yaparak, hepsini kapattı. Ancak bu sayfaları Çinlilerin açtığını söylemek zor. Önemli olan bu sahte sayfaların biran öne silinmesi. Libya operasyonunda sosyal medyanın çok kritik bir rol oynadığını biliyoruz " dedi.

NATO'nun Libya operasyonunda önemli bir görev üstlenen ABD'li orgeneral James Stravridis adına açılan Facebook hesabında, operasyonla ilgili detayların öğrenilmeye çalışıldığı savunuldu. Ancak Çinli hackerların bu eylemleriyle NATO'ya ait gizli bilgilere ulaşamadıkları açıklandı.

KENDİ SAYFANISI AÇIN TAVSİYESİ

Gelecekte bu tür güvenlik sorunlarıyla yeniden karşılaşmak istemeyen NATO, bünyesinde çalışan üst düzey komutanlara, sosyal paylaşım ağı Facebook üzerinden kendi hesaplarını açmalarını tavsiye etti.

Kaynak:Ntvmsnbc


12 Mart 2012, Pazartesi, 10:12

| Ana Sayfa | Belgeler | Yazılım | Bilişim Güvenliği | Silat | Özgeçmiş |

- www.ustuntas.net - © 2003 - 2020 Sürüm: 1.1.08. Tüm hakları saklıdır. Bu site RubyonRails uygulama geliştirme yazılımı ile geliştirilmektedir.